2015. október 5., hétfő

                                     MESETERÁPIA SKYPE-ON IS
Vannak mesék, amelyekben az ördög és/vagy egyházi személyek tűnnek fel szereplőként. A meseszerű leírás könnyen megtéveszthet, és azt hihetjük, ezeknek a meséknek nincs már mondanivalója a mi XXI. századi életünk számára. Így van ez?
Nézzünk bele például a német VOLFRÁM RABLÓ című NÉPMESÉbe!
A mese bűnös embere, akit szörnyű bűnök súlya terhel, Volfrám rabló. Az ő életútját keresztezi a csak a jónak élő, ám az apai felelőtlen eskü miatt az ördöggel szerződésben álló fiatal pap. A két ember életében a metszéspont és a találkozási pont a pokol. De mi is valójában a pokol...???
Bűntudat, bűnbánat és bűnbocsánat mélységeibe vezet el ez a régi mese.
Hogy ezek a fogalmak nem korszerűek?
Álljunk meg egy percre, és érezzük meg, hogy van-e olyan cselekedetünk, gondolatunk, mások felé irányuló szándékunk, amely miatt bűntudat kínoz most is, és nem hagy továbblépni, nem hagy megélni, élvezni az életet?
Ebben az irányban is lehet elgondolkodni való egy meseterápiás ülésen. Egészen egyéni módon, a személyes történetre szabva a vizsgálódást és megoldáskeresést. A terápia eredményessége szempontjából egyenértékű, hogy a konzultáció személyesen, interneten vagy telefonon történik-e, ezért a meseterápiás konzultációk alkalmával is lehetőség van skype-on találkozni velem.
A konzultáció általában 1-1,5 órát vesz igénybe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése