2016. április 18., hétfő

Mesékről felnőtteknek?


                                   INSPIRÁLÓ (ÉLET)MESÉK

Mesékről felnőtteknek? Igen!
Modern életünkből kikoptak a mesék, visszaszorultak a gyerekszobákba – mostanában már ott is inkább csak rajzfilm formában. Ez nagy veszteség!
A népmesék ugyanis eredetileg felnőttekhez szólnak, és ÉLNI TANÍTANAK!
Erre épül a meseterápia.
Nem kevés széthulló családot, tönkrement életet látunk magunk körül. Pedig ennek nem kell így lennie! A mesék évezredes bölcsessége megtanítja az élet rendjét, azt, ahogyan harmonikusan tudjuk élni a mindennapjaink. Nagyon gyakorlatiasan tanácsot ad életvezetési, párkapcsolati kérdésekben; rávezet bennünket arra is, hogyan kell kommunikálnunk, ha sikeres és jó emberi viszonyokat akarunk. Még azt is megmutatja, hogyan vergődjünk zöld ágra az anyóssal, apóssal! Gyereknevelési kérdésekben is eligazít! Hogyan lehetséges ez? Hogyan kapcsolódhatnak a mesés történetek a felnőtt élethez?
A népmesék történetei örök emberi értékeket rögzítenek, és így igazodási pontokat nyújtanak bármely kor emberének. Tudatalattinkra is ható képekkel, belénk íródó szófordulatokkal, sokszor humorral átszőve erősítik a személyiségünk – ha hagyjuk. Ha elengedjük azt a téves közvélekedést, hogy a meséknek nincs érvényes üzenete a racionális felnőtt világ számára.
A mesés élet nem hihetetlenül könnyű életet jelent – ha igazán beleolvassuk magunkat a mesékbe. A mese épp azt tanítja meg, hogyan tudunk hozzáférni a saját belső erőforrásainkhoz – és ezáltal hogyan tudunk megteremteni egy harmonikus életet, amelyben elérhetjük a céljainkat. Célok eléréséhez a legjobb mester-coach a népmesék világa. Gondoljunk csak a szegény legényre, aki a kvázi kilátástalanságból jutott el a királyságig, és nyerte el hozzá a királylány kezét! Nem ingyen és nem munka nélkül, sőt, nagyon is sok küzdelem árán, de segítőkre találva elért oda, ahová vágyott – mind szakmailag, mind magánéletileg. Érdemes tehát tanulni a meséktől!
Erre ad lehetőséget az Inspiráló (élet)mesék előadássorozat is. Dunaharasztin első alkalommal a Laffert Kúria kávézójában április 22-én 17 órától találkozhatnak az Inspiráló (élet)mesékkel.
Minden érdeklődőt szeretettel hívok és várok: mesés lesz! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése