2016. április 28., csütörtök

"Ha szárnyak nélkül születtél, hagyd, hogy kinőjenek!"

Voltál már úgy, hogy valamilyen irányba akartál menni, érezted, hogy arra lenne jó, de a környezeted az ellenkező irányba tolt? Ha igen, biztos emlékszel, mennyire feszítő, rossz érzés!
Igazi erős önismeret kell ahhoz, hogy ilyen szituációban is a saját belső hangunk által súgott irányba menjünk. Önismeretet és a belőle fakadó belső erőt pedig a bennünk élő táltos paripánktól nyerhetünk. Ahogy mondani szokás: zongorázni lehet a különbséget két ember élete között, akik közül az egyik a maga által választott úton jár, a másik pedig a ráerőltetett úton.
Így aztán a belső erő fejlesztése, a rá szánt idő és energia biztosan megtérül. Ezt bizonyítja annak a fiatal nőnek is az élete, akiről mai lapszemlémben mesélek.
                                                                                              Fotó: noklapja.hu
Az írás a Nők Lapja 2016. április 20-i számában jelent meg, de itt is olvashattok a cikkből ízelítőt:
http://noklapja.nlcafe.hu/noklapja/2016/04/25/elettortenet-olah-koppany-andrea-az-eletvidam-kismama/
Szóval, az ő élete is olyan, ami erőt adhat, ha éppen lankadna az optimizmusunk, ha hálaadás helyett panaszáradat folyna ki a szánkon.
A népmesékben is gyakori helyzet, hogy a hős története valamilyen hiányállapotból indul. Ebben a blogban azt igyekszem megmutatni, hogy a népmesék a valós életünkről szólnak, nem a kitalált idill kis sztorijai. Ahogyan a népmesei hősök a hiányállapotból el tudnak jutni - sok és nehéz küzdelem árán - a kiteljesedett életbe, úgy Andreának is sikerült ez. Mozgásában ugyan korlátozott, de az életszemlélete nyitott, hisz abban, amit csinál, így mindent megvalósít, amit kigondol.
Az életfilozófiája maga a motiváció, a Coco Chanel-i mondat: "Ha szárnyak nélkül születtél, hagyd, hogy kinőjenek!" Andrea életmeséje pedig tényleg bizonyíték, hogy lehet szárnyakat növeszteni.
Az ő táltos paripája kerekesszékkel száguld, és éli az élet teljességét. Szerelmet, anyaságot, szívvel végzett munkát, szépségversenyt, sminktanácsadást, nyelvtanfolyamot és még mennyi mindent!
Mutatok róla néhány rövid videót, hogy inspirálódjunk az életvidámságából:
Ez egy szépségversenyen készült Andreával:
https://www.youtube.com/watch?v=eM0KiH2BTCo

Andrea munkahelyén, a MÜPA-ban és a játszótéren kislányukkal:
https://www.youtube.com/watch?v=5bzGaVa5rM4

Andrea résztvevőként egy vállalkozói tréningen:
https://www.youtube.com/watch?v=CLK73GeuWNY

Ha olyan gondolat szalad át a fejemen, hogy "Ezt nem lehet.", "Nekem ez nem megy.", "Túl nehéz.", "Az én helyzetemben lehetetlen." - nos, akkor Andea története nagy erőforrás. Olyan ő, mint a mesebeli szegény legény, aki minden akadályozottság ellenére sikerre viszi az ügyét.
Innen is további szép sikereket és jó egészséget kívánok Andreának és családjának!
És köszönjük, hogy inspirációt és motivációt kaphatunk tőle!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a megtisztelő gondolataidat! Meglepődtem, talán picit zavarba is jöttem, de igazán jólesik, hogy így látod. Legyen csodás napod! :)
    Andrea

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy megosztottad a történeted a nyilvánossággal!

    VálaszTörlés