2016. május 31., kedd

Varázscsepp Gála a Nemzetiben

      Az én ideális világomban az egyik meghatározó főszerep biztosan a kultúráé. Mert hiszek abban, hogy az értelmes időtöltés, az igaz dolgok, a művészet ereje segít boldogan és jól élni. 
A Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny egy olyan lehetőség, amelyben a minőséget, a valódi teljesítményt lehet megmutatni. Ezért írok ma róla. Ebben a tehetségkutatóban a gyermekvédelmi ellátásban, ill. utógondozásban nevelkedő fiatalok vehetnek részt. 
Az eseményről itt olvashatsz: http://nemzetiszinhaz.hu/hirek/2016/05/varazscsepp-gala

Ének, tánc, vers és próza, hangszeres megszólalás, színdarabok: megannyi lehetőség az önkifejezésre. És megannyi lehetőség az alkotás, a felkészülés során a mélyebb önismeretre és a világ árnyaltabb befogadására. Minden gyereknek és felnőttnek szüksége lenne erre!
Most felidézek két érzelmi állapotot: milyen, amikor mondjuk 20 percig belenézek egy valóságshow-ba, és milyen, amikor megnézek egy jó színdarabot vagy táncolok. Az előbbi csak ürességet ad, az utóbbiak feltöltenek azzal az érzéssel, hogy JÓ ÉLNI!

Hogy mivel telik (meg) az életünk, abban érdemes tudatosnak lenni. Tudatában lenni, hogy energiát adó élményeket gyűjtsünk be. Ehhez viszont minőség kell. Ahogyan egy nyíló rózsabokor sem adja alább: mindenképp gyönyörű! A színével, az illatával, a formájával azt árasztja magából, hogy a létezés szép! Így kellene minden emberi életnek is kibomlania! A csodálatos csecsemőkből így kellene mindannyiunknak felnőtté érni: kiteljesíteni a bennünk rejlő legjobb lehetőségeket. Hogy önmagunk legjobb verziója valósulhasson meg.

A Varázscsepp Tehetségkutató céljai között ott van a fiatalok motiválása az önkifejezésre, az értelmes célok fókuszba állítására.
Életünk során folyton választanunk kell, hogy mit kezdünk az életünkkel, mivel töltjük a napot, mibe vágunk bele, milyen szakkört válasszunk a gyereknek, milyen esti programunk legyen... És a választásaink eredményeként áll össze az életünk minősége.
Számomra a Varázscsepp Tehetségkutatónak is az az üzenete, hogy válasszunk tudatosan. Hogy alakítsuk úgy az életünket, mint egy gyönyörű rózsa kibomlását!


Ha olvasnál még hasonlókat, és szeretnél értesülni a friss infókról, érdemes a facebook közösségünkhöz is csatlakozni: facebook.com/eletmese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése